fbpx

Goedkoper parkeren dan bij P1 Waterlooplein

Parkeren in de buurt van het Waterlooplein? Zet je auto bij Parking Centrum Oosterdok, wij zijn goedkoper dan P1 Waterlooplein. Parkeer al vanaf €10,- per dag.

Parkeren bij het Waterlooplein

Het bekende Waterlooplein ligt midden in het centrum van Amsterdam, vlakbij veel Amsterdamse hotspots zoals het Joods Historisch Museum, Hermitage Amsterdam en de Stopera. Parkeer goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok, vanaf onze parking loop je in 19 minuten naar het plein. Met het openbaar vervoer ben je er in 12 minuten vanaf onze parking. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.

Waterlooplein en omgeving

Het Waterlooplein ligt midden in het centrum van Amsterdam, aan de Amstel. Het plein ligt op het eiland Vlooienburg, voorheen een Joodse buurt. De Joodse geschiedenis is nog goed terug te vinden. Zo ligt aan het plein het Joods Historisch Museum en een Portugese Synagoge.

Het Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum (JHM) is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier (JCK), waar ook de Portugese Synagoge, het JHM Kindermuseum, de Hollandse Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum onder vallen. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van het Jodendom in Nederland door middel van diverse tentoonstellingen.

Hermitage Amsterdam

Een ander bekend museum vlakbij het Waterlooplein is de Hermitage. De meest bijzondere tentoonstellingen in Hermitage bevatten objecten uit een van de bekendste musea ter wereld: het Staatsmuseum de Hermitage in St. Petersburg. Hermitage Amsterdam heeft een collectie met miljoenen objecten, waarvan er 65,000 tentoongesteld zijn. Zoals bijvoorbeeld interessante portretten uit de 17e eeuw, de prachtige juwelen collectie of ga terug in de tijd met Panorama Amsterdam.

voorkant hermitage amsterdam

De Stopera: Nationale Opera & Ballet

In het bekende gebouw van De Stopera vind je onder andere het stadhuis en het muziektheater. Het gebouw staat ook bekend als de thuisbasis van het Nationale Opera & Ballet: een van de grootste culturele instellingen van ons land. Het instituut produceert en presenteert opera- en balletvoorstellingen, zowel traditionele als vernieuwende producties.

voorkant stopera amsterdam