fbpx

De beste route voor een middag winkelen met moederlief

Zondag is het moederdag! Neem je mams mee naar onze hoofdstad voor een middag vol verwenning. Ondanks dat veel bezienswaardigheden in de stad nog gesloten zijn, kun je een middag prima vullen met twee essentiële activiteiten: shoppen en lunchen! We hebben een route met verschillende stops voor je uitgestippeld.

Winkelen

Begin de dag met een bezoek aan de Bijenkorf op de Dam. In het grootste warenhuis van Amsterdam kun je terecht voor de mooiste merken. Vervolg je weg richting de Kalverstraat; de populairste winkelstraat van Amsterdam. Deze straat is één kilometer lang en je vindt er zo’n 150 winkels. Voor kleding kun je terecht bij de grotere ketens zoals de Zara, H&M, Uniqlo, Topshop, Bershka en Urban Outfitters.

Nog geen cadeautje voor moederlief gekocht? Neem haar mee naar de Douglas, Rituals of Pandora voor een mooi sieraad of een lekker luchtje.

kalverstraat-amsterdam

Ben je na de Kalverstraat nog niet uitgeshopt? Vervolg dan je weg via de Nieuwezijds Voorburgwal naar het shoppingcenter Magna Plaza. Dit oude warenhuis in neogotische stijl is niet alleen al de moeite waard om van binnen te bekijken, je vindt er ook nog eens zo’n 20 winkels.

Eten en drinken

Al trek? Onderweg zijn genoeg opties om de energie weer aan te vullen. Haal voor een snelle hap echte Vlaamse frieten van het beroemde Vlaams Friethuis Vleminckx in de Voetboogstraat. Zin in een luxe lunch met zeevruchten? Stop dan bij The Seafood Bar op het Spui. Voor een zoete hap ga je naar de Drie Graefjes. De beste red velvet cake in town vind je hier!

Sluit de dag af met een borrel op het gaafste dakterras van Amsterdam: de W Lounge. Dit hotel vind je in de Spuistraat, vlak achter de Dam. Met een van de vele signature cocktails en een prachtig uitzicht over de stad kan deze dag niet meer stuk. Proost!

Kom je met de auto naar de stad?

Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer zonder te reserveren voor maximaal € 45,- per 24 uur. Reserveren is nog goedkoper: Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.. Je loopt vanaf uitgang C zo de binnenstad in!