fbpx

Parkeren tijdens kerstvakantie Amsterdam

Volgende week begint de kerstvakantie, dan zijn alle leerlingen 3 weken vrij. Gelukkig kan je genoeg leuks te doen in Amsterdam, zoals museums bezoeken, naar het circus of naar een kerstmarkt. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

bezoek een kerstmarkt

In de kerstvakantie zijn er veel kerstmarkten in Amsterdam. Breng een bezoek aan de Funky Xmas market op 19 december, met vrolijke cadeautjes en lekkernijen. Het Amsterdamse Winterparadijs start ook op 19 december. Hier kan je zowel binnen als buiten een heleboel leuke dingen beleven, zoals schaatsen, langlaufen, curlen of genieten van de après-ski. Schaatsen kan ook weer bij Ice*Amsterdam, vanaf 15 december ligt de schaatsbaan weer op zijn vertrouwde plek, het. Museumplein. Rondom de baan is een kerstmarkt met leuke cadeautjes.

kersthangers-op-een-kerstmarkt

bezoek walking on circus

Van 26 t/m 30 december 2021 is het Walking On Circus in de Beurs van Berlage. In alle zalen ontmoet je circusartiesten in hun spel met dynamische toneelbeelden. Stuk voor stuk zijn het kunstwerken. Het is een unieke ervaring voor jong en oud. Ga jij kijken?

Wandelen in Winter Hortus

Van 22 december t/m 9 januari geniet je van een winterse wandeling in de Hortus. Na je wandeling door de met lichtjes versierde tuin, kan je komen opwarmen bij het kampvuur met een kopje warme choco of glühwein. Tickets koop je hier.

De-Hortus-in-Amsterdam-in-de-avond

Het Amsterdam Light Festival

Dit jaar is de tiende editie van het Amsterdam Light Festival en ook dit jaar zijn er weer twintig kunstwerken verlicht rondom de Amsterdamse grachten. Het jubileum wordt gevierd met een terugblik op de meest bijzondere werken van vorige edities, ook zijn er natuurlijk nieuwe werken te zien, die speciaal voor deze editie zijn gemaakt. Op dit moment zijn de werken te bewonderen tussen 07.00 – 09.00 uur en 15.00 – 22.00 uur. Deze tijden kunnen wijzigen, hou daarvoor de website in de gaten.

Doe mee met de SoundLAB kerstvakantiespecial (7+)

Het muziekgebouw organiseert op 28 december een SoundLAB vakantiespecial. In een ochtend maak je kennis met de unieke instrumenten van de muzikale werkplaats van SoundLAB. Iedereen kan er muziek mee maken! Aanvullend op de workshop krijg je een kijkje achter de schermen bij het Muziekgebouw. Meer informatie en aanmelden.

Ga naar science center nemo

Nemo is het grootste wetenschapscentrum van Nederland. Het is een geweldig museum voor het hele gezin. Bij dit bijzondere museum draait het om leren en ontdekken. Tijdens de kerstvakantie kan je de nieuwe tentoonstelling ‘Bits of You’ bezoeken. Hier leer je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat, je leven beïnvloeden. Dompel je onder in een draaikolk van data en ontdek hoe algoritmes werken. Nemo is gratis te bezoeken met Museumkaart, plan je bezoek via de site.

voordelig parkeren in centrum amsterdam

Amsterdam staat bekend als een dure parkeerstad. Bespaar op je parkeerkosten door te parkeren bij Parking Centrum Oosterdok. Onze voordelige parkeerlocatie ligt op het Oosterdokeiland, naast Amsterdam Centraal Station. Wanneer je langer dan vijf en korter dan 24 uur parkeert, betaal je slechts € 45. Meer informatie over onze parkeertarieven vind je hier.