fbpx

Zomervakantie 2019: leuke uitstapjes in Amsterdam

Benieuwd naar de zomervakantie-tips voor dit jaar? Klik hier! 

Eindelijk, het is zomervakantie! Oké, misschien niet voor iedereen. Maar de zomer is wel dé tijd om optimaal te genieten van het heerlijke weer en om leuke uitstapjes te maken in je vrije tijd. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met een aantal zomerse uitjes. Met de auto naar Amsterdam? Parkeer voordelig en gemakkelijk in het centrum bij Parking Centrum Oosterdok.

Films kijken onder de sterrenhemel

Geen zin om binnen te zitten op zomeravonden? In augustus en september kan je diverse openluchtbioscopen bezoeken in Amsterdam, zoals Pluk de Nacht, West Beach Festival en World Cinema Amsterdam. Tijdens deze openlucht festivals bekijk je unieke films die (vaak) niet in het reguliere programma worden gedraaid. Deze voorstellingen verschillen van short films tot grote internationale films.

Lees hier meer informatie over deze openlucht filmfestivals.

Bioscopen in Amsterdam: zomervakantie 2019

Is het slecht weer, maar heb je toch zin om een filmpje te pakken? Of wil je even de hitte ontlopen? Kom dan naar een van de bioscopen in Amsterdam. Momenteel draaien er al een hoop populaire films in de theaters, zoals Yesterday, Annabelle comes home of Toy Story 4. Maar er komen nog aantal leuke voorstellingen aan, zoals de Live Action van Disney’s ‘The Lion King’!

In en rondom het centrum van Amsterdam vind je de volgende bioscopen: Pathé Tuschinski, EYE, The Movies en de Pathé De Munt.

Zomerse terrassen in Amsterdam-Centrum

Wanneer de zon zicht laat zien, lopen de terrassen vol. Gelukkig zijn er in Amsterdam-Centrum genoeg restaurants en terrassen waar jij kunt genieten van een ijskoud drankje of verkoelend ijsje.

Kom bijvoorbeeld lekker genieten van het zonnetje op het terras van de Sky Lounge. Je vindt dit restaurant op de 11e verdieping van Double Tree Hilton op drie minuten lopen van Parking Centrum Oosterdok. De Sky Lounge heeft een uitgebreid menu met smakelijke hapjes en drankjes. Is het onverhoopt toch geen goed weer? Dan kan je ook binnen in het restaurant zitten.

Meer zomerse terrassen in Amsterdam? Lees het hier!

Musea in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad. Naast alle restaurants, hotels en winkels vind je er ook een groot aanbod aan musea. Een echte aanrader dit seizoen is Nemo Science Museum, je kunt hier momenteel de tentoonstelling ‘Leven in het Heelal’ bezoeken. Tijdens deze tentoonstelling leer je van alles over ons universum.

Lees hier meer over de tentoonstelling.

Zomerfestivals in Amsterdam

Het festivalseizoen is begonnen! In heel Europa bezoek je de leukste feesten tijdens de zomerperiode, maar ook dichtbij huis zijn er genoeg festivals om te bezoeken.

Een echte aanrader is het Milkshake Festival op 27 en 28 juli in het Westerpark. Op het feest wordt vooral veel dancemuziek gedraaid, maar vooral de sfeer maakt het zo populair. Het evenement heeft een duidelijke boodschap: tolerantie en vrijheid. Het Milkshake Festival stimuleert iedereen om gewoon lekker zichzelf te zijn en iedereen is welkom. Veel bezoekers pakken dan ook volledig uit tijdens dit spektakel en komen in extravagante kleding en genieten van de gezelligheid.

Bekijk hier de line-up.

Parkeren in de zomervakantie 2019 in Amsterdam-Centrum

Parkeren in Amsterdam hoeft niet duur te zijn. Wanneer je met de auto naar Amsterdam komt, parkeer je voordelig de hele dag bij Parking Centrum Oosterdok. De bovenstaande locaties zijn vanaf de parking goed te bereiken met de voet of het openbaar vervoer. Je parkeert de hele dag voor slechts € 45.