fbpx

5 tips: zomervakantie in Amsterdam

Dit jaar een vakantie in Nederland? Ontdek Amsterdam als vakantiebestemming. Er is genoeg te doen, zien en te ontdekken in de Nederlandse hoofdstad. Hou je vakantie in Amsterdam betaalbaar en parkeer al vanaf € 10 per dag bij Parking Centrum Oosterdok.

1: Boek een unieke overnachting

Vier je jouw vakantie in Amsterdam en zoek je nog een plek om te overnachten? Maak er iets speciaals van! Slaap bijvoorbeeld op een boot. In de lokale wateren liggen veel boten die zijn omgetoverd tot een (mini)hotel, zoals het knusse Liberte Amsterdam, Vita Nova of Botel ZebraCheck hier de 10 beste boot hotels. 

Geen fan van boten, maar wel van water? Je kunt ook overnachten in een brugwachtershuisje bij het SWEETS hotel. Dit hotel heeft wel 28 oude brugwachtershuisjes omgetoverd tot ware hotelkamers. Kijk ook eens naar het Mandelahuisje. Dit schattige huisje bevindt zich vlak aan het IJ, met uitzicht op voorbijvarende boten en veerboten.

boten in oosterdok

2: Bezoek een festival

Deze zomer is er ieder weekend wel een festival te bezoeken in Amsterdam. Hou je van kunst, film óf muziekfestivals? We hebben ze allemaal voor je verzameld. Ga bijvoorbeeld naar het Over het IJ-festival, Dekmantel festival of het Keti Koti festival. Bekijk het overzicht hier.

3: ontdek Amsterdam vanaf het water

Een boot huren in Amsterdam is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn meerdere aanbieders waarbij je met één klik een bootje reserveert. En je hebt voor veel boten geen vaarbewijs nodig, dus je kunt er meteen op uit. Bekijk hier welke aanbieders er zijn.

boot-huren-amsterdam

Liever niet zelf varen? Via Canal Cruis Ticket kun je bij meerdere rederijen terecht voor een georganiseerde rondvaart. Koop je ticket online, ontvang hem op je smartphone en maak direct een rondvaart.

Parkeren bij centrale rederijen Amsterdam

Boek je een rondvaart bij bijvoorbeeld Lovers, Rederij Plas of Rederij Kooij? Parkeer dan dichtbij bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergarage ligt op maximaal 10 minuten lopen van deze rederijen, die allemaal rondom het Centraal Station te vinden zijn.

4: Uit eten in Amsterdam

In Amsterdam vind je een groot aanbod aan restaurants. Voor ieder wat wils en voor elk dieet genoeg keuze. Hou je wel van goed stuk vlees? Dan is Loetje Centraal een echte aanrader. Het restaurant staat bekend om de heerlijke biefstuk. Ook Sea Palace is een populaire locatie voor lunch en diner. Het Chinese restaurant bevindt zich op een boot aan de Oosterdokskade. Niet alleen is het eten heerlijk, de hele entourage is een must-see. Het is een authentiek stukje China in het centrum van Amsterdam.

Restaurant-Sea-Palace-in-Amsterdam
Ook lekker: Choux, Hannekes Boom, Mediamatic Eten, Scheepskameel en Hemelse Modder.

5: Sightseeing in Amsterdam met de mooiste fiets- en wandelroutes

Een vakantie is niet compleet zonder mooie fiets- of wandeltocht. Je vindt hier een aantal populaire wandelroutes of fietsroutes. Liever een wandeling met gids? Kijk dan eens hier. Voor het huren van een fiets én fietsgids vind je alles op Yellowbike

Parkeren in Amsterdam

Vier jij de zomervakantie ook in Amsterdam? Dan hopen we dat je wat aan onze tips hebt. Ga je het liefst met de auto? Parkeren in Amsterdam hoeft helemaal niet duur te zijn! Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je al vanaf € 10,- per dag, in het centrum van de stad. Nergens anders parkeer je zo goedkoop en zo dicht bij de leukste uitjes. We zien je snel in Amsterdam!