fbpx

De Negen Straatjes vormen één van de leukste gebieden in het centrum van Amsterdam. Het is een ideale plek om lekker te gaan lunchen of ’s avonds te genieten van een heerlijk diner. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

De Negen Straatjes in Amsterdam

De Negen Straatjes zijn een van de oude gebieden van Amsterdam. In de 17e eeuw werd de Grachtengordel ontworpen. De vier hoofdgrachten werden door straten met elkaar verbonden. Zo ontstonden de Negen Straatjes. Vroeger stond dit gebied bekend om de cultuur, handel en ambacht. Tegenwoordig vind je er unieke winkels en geweldige horeca. De Negen Straatjes liggen midden in het centrum van Amsterdam, op enkel minuten loopafstand van De Dam, Westerkerk en Rokin.

de beste restaurants en cafÉs in De Negen Straatjes

De Negen Straatjes zitten vol goede restaurants, cafés en lunchrooms. Zoals de Beste burgers bij Burgerlijk Amsterdams, Bussia, ontmoetingsplek Café De Doffer, De Kaaskamer van Amsterdam, Japans eethuis Kagetsu, Kaldi Amsterdam, Koffiehuis De Hoek, Raymond’s Sandwiches, Ree 7, Restaurant ’t Zwaantje, De Struisvogel, Restaurant Nooch, Screaming Beans en Toos & Roos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door REE7☕️🍴 (@ree7amsterdam)

parkeren in de buurt van de negen straatjes

Met de auto naar De Negen Straatjes is geen enkel probleem. Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt direct naast het Amsterdam Centraal Station. Vanaf onze parking is het 16 minuten reizen met het openbaar vervoer. Loop naar het station, stap op metro 52 en stap uit bij halte Rokin. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 25,- voor 24 uur parkeren (vanaf 6 uur parkeren).