fbpx

De Dam is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van Amsterdam.

Je kunt overal heen via de kleine straatjes van Amsterdam en de grootste musea zitten aan de rand van de Dam. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10 per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Parkeren bij de Dam

Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je dichtbij De Dam. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45.

 

De Dam

De Dam wordt al jaren lang gebruikt als locatie voor protesten en geweld. In 1535 werd De Dam bezet door wederdopers. Een eeuw later was er een opstand georganiseerd door de kostbaarheden van de Zilvervloot. Na deze gebeurtenissen zijn er nog vele protesten geweest voor onder andere de inhuldiging van Beatrix, voor studenten en demonstraties tegen de oorlog in Vietnam. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen te vinden op en rondom de Dam. Zo zijn er grote bezienswaardigheden en musea zoals Het Paleis op de Dam en Madame Tussauds. Verder zijn er veel leuke restaurantjes en cafés om heerlijk wat te drinken of te eten.