fbpx

Voorjaarsvakantie Amsterdam 2023: 7 tips

Tijdens de voorjaarsvakantie is in Amsterdam genoeg te beleven. Er zijn vele uitjes voor het hele gezin. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Ga je met de auto naar Amsterdam? Reserveer je plek bij Parking Centrum Oosterdok en betaal vanaf € 10,- per dag. Fijne vakantie!

Tip 1: kijk je ogen uit in het nemo museum

In NEMO valt tijdens de voorjaarsvakantie nóg meer te ontdekken. Van 18 t/m 5 maart zijn er workshops en verschillende demonstraties. De beroemde kettingreactie is extra te zien deze vakantie. Bekijk hier alle tentoonstellingen. NEMO is tijdens de vakantie ook op maandagen geopend.

Tip 2: Bezoek het Paleis op de Dam

Ontdek het ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander! Het Koninklijk Paleis Amsterdam is al meer dan 200 jaar één van de residenties van het Nederlandse staatshoofd. Als de koning er niet is, wordt het opengesteld voor bezoekers. In het Paleis is van alles te beleven voor kinderen. Met speciale audiotours kunnen kinderen kennismaken met de kunst en geschiedenis van het gebouw. De toegang voor kinderen tot 18 jaar is gratis.

Lees meer over tickets en toegang op de website van het Paleis op de Dam.

koninklijk paleis op de dam

TIP 3: ADAM VR Game Park

Ontdek het grootste VR park van Nederland! Dit gloednieuwe game park bevindt zich onder de A’DAM Toren. Daal af naar de meest exclusieve virtual reality games zoals 4D simulaties, freeroaming zombie shooters of escape rooms. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Lees meer over de verschillende spellen en tickets op de website van A’DAM VR Game Park.

TIP 4: MARITIEME GESCHIEDENIS IN HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Als je aan Amsterdam denkt, denk je aan de prachtige grachten en rijke maritieme geschiedenis. Het is dan ook niet gek dat je hier het mooiste Scheepvaartmuseum van het land vindt. In het dit museum in Amsterdam ontdek je 500 jaar geschiedenis van de Amsterdamse scheepvaart. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er allerlei leuke extra activiteiten voor kinderen. Benieuwd welke activiteiten je nu vindt in het museum? Bekijk dan de officiële website.

Het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam

Tip 5: Bezoek body worlds

Wie kent het niet: Body Worlds. Een bijzonder museum in het centrum van Amsterdam. De permanente tentoonstelling, genaamd The Happiness Project, gaat over de principes van geluk. Ga op deze intrigerende ontdekkingstocht door een wereld vol opgezette lichamen en ontdek de invloed van geluk op onze gezondheid. Body Worlds is een absolute aanrader voor iedere bezoeker aan Amsterdam.

TIP 6: Verzetsmuseum Junior

Hoe zag het leven eruit als kind in de oorlog? Verzetsmuseum Junior is een tentoonstelling in het Verzetsmuseum, speciaal voor kinderen. Je beleeft de oorlog via een reis met de tijdmachine door de ogen van Eva, Jan, Nelly en Henk. Zij vertellen waargebeurde verhalen door middel van foto’s, documenten en audiofragmenten.

Kijk voor meer informatie op de website van het Verzetsmuseum

Foto: Merijn Soeters

TIP 7: Bowlen, lasergamen en minigolfen bij Aloha

Durf jij met je familie of vrienden de strijd aan te gaan in de lasergame-arena waar allerlei coole lichteffecten zijn? Of ga je liever bowlen op de LED-verlichte bowlingbanen? Of spelen jullie liever Glow in the dark Minigolf in de onderwaterwereld van Michiel de Ruyter? Het kan allemaal bij Aloha. Lees meer over de verschillende mogelijkheden op de website van Aloha.

parkeren-aloha-bowling-amsterdam

Parkeren tijdens de voorjaarsvakantie in Amsterdam

Kom je tijdens de voorjaarsvakantie met de auto naar Amsterdam? Bij Parking Centrum Oosterdok betaal je slechts € 45,- voor een hele dag parkeren. Nergens in de binnenstad parkeer je goedkoper.

Parkeer nog goedkoper door van te voren een parkeerplek te reserveren. Zo kan je al parkeren vanaf € 10,- per dag!